Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De lokala ledartexter som engagerade flest

Publicerad: 18 december 2017, 11:03

Sakine Madon, Moa Berglöf, Carolin Dahlman och Sofia Mirjamsdotter. Fyra kvinnor återfinns i toppen när de mest engagerande ledartexterna för november listas av Idagora.


Ämnen i artikeln:

Sakine Madon

Idagora listar varje vecka de ledartexter från liberala, centerpartistiska, moderata/konservativa och borgerliga ledarsidor efter hur mågna interaktioner de får i sociala medier.

De två mest engagerande lokala ledartexterna under november handlar om hedersförtryck, och är skrivna av VLT:s politiska redaktör Sakine Madon.

På plats tre kommer en kolumn av Moa Berglöf som publicerats på HD-Sydsvenskans ledarsida där hon kritiserar Göteborgs-Postens politiska redaktör Alice Teodorescu, Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi och den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali för deras debattstil och deras följares agerande.

På plats fyra kommer av en text av Carolin Dahlman på Kristianstadsbladet om att SVT påstår att sådant som betalas via skattesedeln är gratis.

Även om november på många sätt dominerats av #metoo handlar återfinns den första texten som uttalat handlar om #metoo först på plats nio. Det är Sofia Mirjamsdotter som på Sundsvall Tidning skriver under rubriken ”När vi äntligen tagit ordet tänker vi tala till punkt” Hennes text ”Det är nu det händer” på plats 17 handlar också om #metoo.

Hela listan finns här.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Sakine Madon

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev