tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De konkurrerar om Årets annonskampanj

Publicerad: 17 september 2008, 05:32

Starka varumärken som går hand i hand en solig morgon, ost med smak av kaviar direkt i brevlådan eller jävlaranamma från Norrbotten. Möt de tre som konkurrerar om Årets annonskampanj i tävlingen Årets Dagstidning.


Svenska Dagbladet/Länsförsäkringar

Juryns motivering:
”På och runt Stureplan finns förmodligen landets mest kräsna konsumenter, och kanske de som bäst begriper sig på försäkringar. Att mata dem med bara budskap är knappast lönt, men om man adderar en god frukost – då kan man börja bygga relationer. Två starka varumärken som går hand i hand en solig morgon, det är en kombination som ger mersmak. Därför nomineras Svenska Dagbladet/Länsförsäkringar till Årets Annonskampanj.”

– Det känns jättekul. Tillsammans med annonsören har vi här skapat ett paket som gör att vi når rakt in i målgruppen via olika kanaler. Den här kampanjen visar på ett tydligt sätt att det går att skapa resultat genom att hitta kreativa och integrerade lösningar, säger Gunilla Asker, marknads- och försäljningsdirektör på SvD.

Göteborgs-Posten/Kalle Ost:

”Att få frukost och morgontidning samtidigt brukar vara reserverat för hotellgäster. Men när kaviarkillen Kalle klonades i ostversion slank han hem till 70 000 villa- och radhusboende göteborgare, distribuerad direkt av tidningsbuden. Genom att krama ur det mesta av tillgängliga kanaler och med ett tjockt lager kreativitet skapades en lyckad kampanj. Därför nomineras Göteborgs-Posten/Kalle Ost till Årets Annonskampanj.”

– Vad härligt det lät, jag kunde inte ha sagt det bättre själv! Under en hyggligt lång period har vi arbetat med att erbjuda våra kunder möjligheter utifrån hela GP.s produktportfölj och inte bara papperstidningen. Det här är en av de lösningar vi är extra stolta över, säger Fredrik Dobber, försäljningschef på GP.

Piteå-Tidningen/Småstadens galleria:

”Med handelns normala logik brukar en ny butiksgalleria skapa bekymmer för den gamla. Dock ej Småstadens galleria, som lyckades både försvara och stärka sin ställning gentemot en ny utmanare. Historiens hjältinnor är två mediasäljare som kompenserade begränsade medel med kreativa lösningar och klassisk jävlaranamma. Därför nomineras Piteå-Tidningens kampanj för Småstadens galleria till Årets Annonskampanj.”

– Jättekul. Det här är en kampanj som visar att vi verkligen tänkt till. Konststycket ligger i att ge både den gamla och den nya gallerian bra möjligheter att nå ut till sina kunder, säger Matti Lilja, tidningschef på Piteå-Tidningen.

Priset delas ut på Nalen i Stockholm på kvällen den 25 september.

Juryn har bestått av:
Elisabeth Trotzig (ordförande)
Kenny Hallberg
Anders Westgårdh

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev