Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De kan ta över efter Eva Hamilton

Publicerad: 15 april 2014, 08:35

SVT jobbar med kravprofilen. Men Medievärlden har redan listan på kandidaterna.


Ämnen i artikeln:

Eva HamiltonSVT

Den 29 april fyller Eva Hamilton 60 år. Och hon gav sig själv ett nytt liv i present i och med att hon nu kliver av som vd för SVT efter att ha jobbat där i ett kvarts sekel.

Arbetet med att ta fram hennes efterträdare har precis börjat, ännu så länge är inte ens en kravprofil klar. Men några kandidater finns det. Sannolikt kommer styrelsen fundera ett par varv över åtminstone några av dessa namn, i bokstavsordning:

Manfred Aronsson, lämnade uppdraget som vd för MTG sommaren 2012. Har tidigare bland annat varit marknadschef på TV3 och varit försäljningsdirektör och vd på Kanal 5.

Cilla Benkö, vd för Sveriges Radio sedan 2012. Blev chef för SVT:s Aktuellt 2005. Jobbade innan på dessa på SR i 20 år bland annat som chef på Ekot.

Olov Carlsson, nyhetsdivisionschef på SVT. Han har suttit med i SVT:s företagsledning sedan 2007. 2005 blev han enhetschef för SVT Nord efter att ha jobbat som tidningschef på Piteå-Tidningen i fem år. Innan dess var han redaktionschef på TV4 Norrbotten.

Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet sedan 2008. Blev publisher där 2012. Sedan 2013 även chef för Schibsted Sveriges affärsområde publishing.

Thomas Peterssohn, vd för Mittmedia sedan 2011. Vd och chefredaktör för TT mellan 2006 och 2011. Innan dess chefredaktör för Affärsvärlden samt grundare av ekonomisajten e24.se.

Lena K Samuelsson, chefredaktör på Svenska Dagbladet 2001 till 2013. Började sin karriär inom Schibsted på Aftonbladet 1989. Är nu koncerndirektör med ansvar för strategisk kommunikation.

Anna Serner, tidigare vd för både Reklamförbundet och Tidningsutgivarna. Sedan 2011 vd för Svenska Filminstitutet. Jurist i botten. Även utbildad filmvetare.

Hanna Stjärne, van vid public service efter många år på Sveriges Radio. 2002 blev hon den yngsta P1-chefen genom tiderna, sedan blev hon programdirektör med direkt ansvar för alla Sveriges Radios kanaler. 2011 flyttade hon till dagspressbranschen och blev publisher för UNT som fått många fina utmärkelser under hennes ledning.

Eva Swartz Grimaldi, vd för bokförlaget Natur & Kultur, tidigare programdirektör för TV4 och vd för produktionsbolaget Meter Film & Television. Var ordförande i Lena Adelsohn Liljeroths utredning om framtidens kulturpolitik.

Annie Wegelius, slutade som programdirektör på SVT 2012 efter har suttit på posten i sju år. Var med och startade TV3 i London, har även haft ett eget produktionsbolag.

Eva Hamilton lämnar SVT

Ämnen i artikeln:

Eva HamiltonSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.