fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De kan bli Årets Tidskrift

Publicerad: 17 oktober 2014, 05:51

Se vilka som nominerats till Årets Tidskrift i kategorierna Populärpress, Fackpress och Digitala Medier:


AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


NOMINERADE ÅRETS TIDSKRIFT POPULÄRPRESS

Härliga Hund, LRF Media

Motivering: Det finns många tidningar i samma genre, men den här sticker ut med sin glada och inbjudande uppsyn. Redaktionen har lyckats kombinera spännande fakta med intervjuer där kändisar visar upp överraskande och nya sidor av sig själva och sina liv. När man lägger ifrån sig tidningen står det ännu en gång klart att hunden inte bara är människans bästa vän utan också den härligaste.

Magasinet Arena, Politikens Arena Medier

Motivering: Ett måste för den som vill hålla sig uppdaterad inom den progressiva samhällsdebatten, oavsett politisk hemvist. Magasinet Arena ger ett piggt, smart och snyggt intryck på läsaren redan i tidningshyllan. Vad gäller innehållet känner man sig som läsare ordentligt uppdaterad på allt från den kultur till partipolitik som alla faktiskt pratar om just nu.

Svensk Damtidning, Aller media

Motivering: För 27 kronor i veckan får du en kunglig upplevelse. Det är lätt att säga, men det tar generationer att lära sig hur man för sig vid ett hov. Svensk Damtidning har erfarenheten och kunskapen, men också lätthet och ibland humorn som gör det omöjligt att inte älska tidningen. Här finns allt utom illvilja och avundsjuka. I en medievärld som förändras blixtsnabbt är Svensk Damtidning en stabil fyr som bara lyser starkare och starkare varje år som går.

Jury Årets Tidskrift Populärpress: Malou von Sivers, journalist och programledare TV4 (ordf.), Margret Atladottir, redaktör Politism och Viggo Cavling, entreprenör och föreläsare.

NOMINERADE ÅRETS TIDSKRIFT FACKPRESS

Alfa, Lärarförbundet

Motivering: Hur förmedlar man en demokratisk värdegrund när hälften av eleverna eller deras föräldrar sympatiserar med SD? Med hjärta, hjärna och en tidning som sprakar av energi inspirerar Alfa språk- och SO-lärarna att ta ut svängarna i klassrummet.

Form, Mandelgren Magazine AB

Motivering: Låt inte ämnets yta lura, på insidan når den de stora djupen. Form förenar enastående redigering med journalistisk briljans, bland annat ett avslöjande om designprinsen som nådde långt utanför den egna målgruppen.

Sveriges Natur, Naturskyddsföreningen

Motivering: Med bästa tidningsmakarrytm förenar den det stora, elegant utgjorda bildreportaget med den kritiskt granskande konsumentjournalistiken. I samma naturliga anda som ägarorganisationen. Sveriges Natur är välgjord, påläst och passionerad.

Jury Årets Fackpress: Anneli Rogeman, vd We Effect, tidigare chefredaktör och vd för Tidningen Vi (ordf.), Axel Andén, chefredaktör Medievärlden och Medievärlden Premium samt Anna Kult, featurechef Aftonbladet.

NOMINERADE ÅRETS TIDSKRIFT DIGITALA MEDIER

Dagenssamhalle.se, Dagens Samhälle AB

Motivering: Genom att engagera läsarna redan innan nyheter publiceras driver Dagens Samhälle läsningen framåt med en genomtänkt men enkel publiceringsmodell.??

Politism.se, Politism AB

Motivering: En ny röst i opinionsjournalistiken som genom sociala medier och den nyskapande, snygga sajten har hittat ett modernt sätt att samverka med sina läsare.??

Va.se, Bonnier Business Media Sweden AB

Motivering: En inbjudande och formmässigt oväntad upplevelse som bygger affärsvarumärket på helheten.???

Jury Årets Tidskrift Digitala medier: Hanna Larsson, onlinesamordnare Nyhetsdivisionen SVT (ordf.), Christopher Holmerin, vd Ad Lantic Media AB ochKalle Jungkvist, senior advisor Schibsted Sweden.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev