Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De kan bli Årets lokalredaktör

Publicerad: 30 september 2010, 13:19

Följande tre personer är finalister i Årets lokalredaktör, som delas ut på Nära-konferensen i Örebro:


Lennart Enkvist, Norran i Skellefteå, lokalredaktionen i Norsjö
Finner ofta positiva vinklar i en utflyttningsbygd i norrlands inland. Det tydliga målet för honom är att Norsjöborna ska få läsa de senaste nyheterna i Norran. Han drar alltid en nyhet ett extra varv för att läsarna ska förstå bakgrund och illustrerar med proffsiga bilder. Därtill är Lennart Enkvist en mycket omtyckt kollega som alltid har en stund över för småsnack.

Andreas Lovén, Skånska Dagbladets Lundaredaktion
Nomineras för satsningen på Spanarna, där sexton lokala krönikörer från sju byar berättar om stora och små saker från sina orter. Andreas Lovén intervjuar dem och skriver ut texterna i jag-form. Texterna publiceras både i papperstidningen och på skånskan.se. Kontakten med Spanarna har även gett tips till det dagliga nyhetsarbetet och antalet artiklar från landsbygden i östra delarna av Lunds kommun har ökat stort.

Hans Sternlund, Norrländska Socialdemokraten, lokalredaktionen i Kiruna
Det som händer i Kiruna har Hans Sternlund koll på, trots att han bevakar Sveriges till ytan största kommun. Han lyckas ofta lyfta det lokala till riksangelägenheter samt även till intresse på internationell nivå oavsett om det gäller segdragna stadsflyttar, dramatiska fjällräddningar eller Kiruna IF:s senaste hockeymatch. Hans Sternlund är dessutom en klippa på att lära upp nya förmågor i lokaljournalistiskt urval och nyhetsvärdering.

Årets lokalredaktör

Fakta: Årets Lokalredaktör är ett hederspris som delas ut på Närakonferensen. Juryn består av lokalredaktörer från NA. Priset delades för första gången ut 2007 och ska gå till en person som brinner för sitt journalistiska arbete på lokalredaktion och som även är en uppskattad medarbetare.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev