lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De kan bli Årets Dagstidning Digitala Medier

Publicerad: 15 september 2008, 09:44

Sprudlande nybyggaranda i glesbygd, trenkänsligt och totaltäckande i storstaden eller avslappnat, nyttigt och välgjort i en ort storleksmässigt ungefär mittemellan. Tre nätredaktioner kämpar om titeln Årets Dagstidning Digitala Medier.


Västerbottens-Kuriren är en av dessa. Juryns motivering lyder:
”Det som inte står på Västerbottens-Kurirens lokala kommunsajt har inte hänt. Med envishet och engagemang för det hyperlokala har VK placerat hemsidan mitt i byn – och toppnoterar en halv miljon besök per vecka. Med sådan nybyggaranda är tidningshusets 87 miljoner i vinst ingen överraskning.”

– Det trodde jag inte. Det är ju stenhård konkurrens, säger Ingvar Näslund, publisher på v k.se som för övrigt funderar på att använda motiveringen när det blir dags för nästa löneförhandling.

Nerikes Allehanda är också nominerade. Juryns motivering:
”En webb-tv-titt på länsteaterns nya pjäs, modebloggarens senaste mobilkort i spegeln och allt om lagets nästa hemmamatch. Vart tog dagspressens eländesjournalistik vägen? Med sin avslappnade, uppdaterade, nyttiga och välgjorda sajt visar Nerikes Allehanda hur man får webben att bubbla av liv.”

– Vi är kanske inte världens vackraste. Men det händer mycket på sajten, säger utvecklingschef Lennart Mattisson. NA.se var också nominerade 2006.

DN På Stan är den tredje redaktionen som juryn nominerar. Motiveringen lyder:
”Nya DN På Stan lyckas med konsten att vara både trendkänslig och inkluderande samtidigt. Den har service, länkar, kartor, merläsning, bloggar, kommentarer – och de personliga rösterna som är omöjliga att gå förbi.
På Stan på papper är utmärkt. Men mot På Stan på nätet är den chanslös.”

Axel Björklund, chef för På Stan har inget att invända mot formuleringarna:
– Det låter som något jag själv kunde skriva. När jag ska skryta.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev