Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De blev Årets Tidskrift

Publicerad: 9 november 2011, 21:58

Se vinnarna i samtliga kategorier:


ÅRETS TIDSKRIFT FACKPRESS

Internationella Studier

I det lilla formatet får vi del av hela vida världen. Utmanar läsare men är ändå lättillgänglig i sitt text- och formspråk. Fyller ett tomrum i svensk fackpress.

Vinnare är Internationella studier.

ÅRETS TIDSKRIFT POPULÄRPRESS

Damernas Värld

Det är inte pengarna i plånboken eller storleken på garderoben som avgör om du har stil eller inte. Med detta smarta budskap och en vässad modeprofil blir tidskriften läsarnas guide till en elegantare vardag. Redaktionen lyckas med konststycket att förena hög kvalitet och publik framgång.

I magasinet finns alla ingredienser som hör till ett klassiskt modemagasin, gott om plats för skönhet och flärd, likväl som för artiklar om hälsa och seriösa intervjuer. Med pedagogiska grepp leder redaktionen läsarna till de senaste trenderna för fashionistan men också till det mer bärbara och prisvärda för den breda publiken. Allt presenterat i en lockande förpackning med ett sofistikerat bildspråk. Damernas värld är en vinnare som håller stilen.

ÅRETS TIDSKRIFT DIGITALA MEDIER

rodeo.net (Tidningen Rodeo)

Den här sajten sticker ut i en djungel av modemagasin som söker sitt uttryck på nätet. Inte alla lyckas, men Rodeo.net utstrålar ett starkt engagemang för ämnet och gör sajten på sitt eget vis. Bäst i klassen just nu.

ÅRETS OMGÖRNING

Resemagasinet Äventyr

Med självförtroende, glädje och närvaro lyckas tidningen förnya ett segment som lätt går i stå. Här utnyttjas varje bild, varje rubrik till max, och på varje sida påminner de läsaren om att de har ett alldeles eget sätt att berätta om, och upptäcka världen på. Vinnare är resemagasinet Äventyr.

ÅRETS INNOVATION

Dagens Samhälle

Konsten att hitta en ny vinkel på ett gammalt problem är den klassiska utmaningen för journalisten. Vinnaren i Årets Innovation har på samma sätt vänt och vridit för att hitta en ny vinkel på sig själva. Genom att ifrågasätta, våga och sluta gå i vältrampade hjulspår har årets vinnare brutit ny mark och hittat både nya läsare och ett nytt självförtroende. Årets vinnare är Dagens Samhälle.

ÅRETS ONESHOT

DV Mode

Ett one-shot av allra högsta klass med känslan bevarad från den anrika huvudtidningen, men lyft ytterligare en nivå. Perfekt mix av konstnärliga bilder och mycket läsvärda texter. Lustfyllt och insiktsfullt från första till sista sidan. En moderesa skickligt balanserad mellan internationella drömmar och svensk verklighet. Vinnare är DV Mode.

ÅRETS MARKNADSFÖRINGSINSATS

Forma Effekt, Forma Magazines AB

Vinnaren av 2011 års marknadsföringsinsats har med en genomtänkt, genomarbetad och genomsmart kampanj visat att en vinnare gärna ger något för att få något: vinnaren har givit en upplevelse, och fått en dialogmöjlighet med beslutsfattarna. Vi belönar en uthållig och uppskattad kampanj med årets marknadsföringsinsats. Forma Effekt!

ÅRETS SKOLTIDSKRIFT

Frizon, Vimmerby gymnasium, Vimmerby

En engagerad och för läsarna intressant och givande tidskrift som lockar med rappa och relevanta vinklar. Det omväxlande innehållet med krönikor, instrumentella artiklar, breda reportage och intervjuer ger en berikande bild av både den egna skolan, orten och den omgivande världen. Vinnare av priset Årets skoltidskrift är Frizon.

ÅRETS MEDIECHEF

Charlotta Flinkenberg, Chic

Charlotta Flinkenberg är ett med sin tidning och lever sitt varumärke. Chic slåss i det stenhårda segmentet modetidningar för unga tjejer. Eftersom Charlotta är grundare och initiativtagare till tidningen brinner hon för den i alla led; det redaktionella, annons, marknad och web. Hon har också gjort affären till mer än tidning och webb genom Chic-galan som har vuxit varje år. Charlottas chefskap präglas av tydlighet och gott humör. Vare sig hon delegerar eller dumpar ger hon alltid credit till den som slutför jobbet. Rekryterar helst internt och låter medarbetarna få större ansvar. Tar tillvara och utvecklar kompetensen. Är prestigelös och inte rädd för att själv hugga i. Management by humor är vad som utmärker denna skickliga tidningsmakare.

ÅRETS JOURNALIST

Anders Bengtsson, Offside

Med humor, empati och en utvecklad känsla för mänskligt samspel gestaltar skribenten en ung man, en familj och en sport. Anders Bengtsson är en stor skildrare av vår samtid. Han är Årets Journalist!

ÅRETS KRÖNIKÖR

Karin Wallén, Vagabond

Varje krönika är ett knivskarpt snapshot genom en personlig lins, en exakt iakttagelse av de människor och samhällen hon möter. Man längtar efter nästa vykort och sparar dem gärna. Vinnaren är Karin Wallén, Vagabond!

ÅRETS AD

Johan Avedal, Bon Magazine

I en genre med stor konkurrens från många både svenska och utländska titlar och många kräsna inspirationshungriga läsare har årets AD skapat något som sticker ut. I en djärv struktur har han lyckats kombinera inspiration i bild med redaktionellt djup utan att som många andra bli sval och svårtillgänglig. Med spännande balans mellan experiment och elegans, lekfullhet och struktur har han skapat en tidning som även har nått framgångar på den internationella arenan. Årets AD är Johan Avedal på Bon Magazine.

ÅRETS GENOMBROTT

Madelene Engstrand Andersson, Filter

Karriären fick en rivstart med en uppmärksammad granskning av en föga uppmärksammad bransch. Årets genombrott ges till ett välskrivet avslöjande att det bakom föreläsarbranschens expertfasad kan finnas såväl amatörer som mytomaner. Vinnare är Madelene Engstrand Andersson, Filter.

SVERIGES TIDSKRIFTERS STORA PRIS

Amelia Adamo

Under lång tid har Amelia Adamo lett tidskriftsbranschens utveckling och med mod, engagemang och kreativitet vågat lansera nya koncept och hittat oväntade målgrupper. Fortsätt överraska!

ÅRETS ANNONSSÄLJARE

Tove Åsell, Aller media

Årets Annonssäljare utses av en jury bestående av de ca 100 medierådgivare som under de senaste åren genomgått Sveriges Tidskrifters utbildning Diplomerad Tidskiftsrådgivare. Juryn leds av ordförande Thomas Juréhn.

ÅRETS MEDIERÅDGIVARE

Anki Kujansuu, MediaCom

Pristagaren utses genom en omröstning bland annonscheferna och annonsavdelningarna hos Sveriges Tidskrifters ca 400 medlemmar.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.