Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De är mäktigast i Mediesverige

Publicerad: 23 november 2012, 09:52

Fokus årliga lista över de 100 personer som har mest makt att påverka i Sverige har precis släppts. Och det är flera mediepersoner med


Ämnen i artikeln:

Peter WolodarskiFokus

Peter Wolodarski, politisk chefredaktör på Dagens Nyheter är högst upp på listan av alla mediepersoner med sin 26:e plats. Den motiveras med hans svängning i EU-frågan som drog undan mattan för regeringen.

Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen, har plats 52. Orsaken är enligt Fokus att han är den chefredaktör som driver mest politik i sin tidning.

Stina Honkamaa, vd för Google Sverige, är på plats 69 då bolagets makt över information, medier och vår värld i allmänhet inte går att underskatta.

Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet finns på 72:a plats. med Bladets exempellösa nätnärvaro är han ändå en makthavare av format.

Niklas Svensson, reporter på Expressen, är på plats 82. Han kallas politiktornado och Ingen svensk politiker säger nej till hans webb-tv-intervjuer.

Tomas Ramberg, reporter på Sveriges Radio har plats 84. Han har fått epitetet den ulvklädda vargfrågans mästare. Kanske för att Skräcken i intervjuoffrens röster går att höra i radion.

Karin Pettersson, politisk chefredaktör på Aftonbladet, är på plats 91. Hon fortsätter att vara en lagom partitrogen röst i debatten.

Ämnen i artikeln:

Peter WolodarskiFokus

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev