Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Dawit-kampanjen nådde målet – trots Kickstarterkrångel

Publicerad: 26 november 2018, 13:50

På Kickstarters sajt står det att Dawit Isaak-kampanjen inte nådde sitt mål men uppgifterna är felaktiga, berättar Blankspots Brit Stakston.


Ämnen i artikeln:

Dawit IsaakBrit Stakston

Tvärtemot vad det står på Kickstarters sajt så nådde Stödföreningen Dawit Isaaks kampanj sitt mål om 200 000 svenska kronor i helgen. Bakgrunden till förvirringen är att Kickstarters sajt krånglat, vilket gör att bidragssumman står still på 78 778 kronor. Men när kampanjen avslutades på lördagen hade så mycket som 220 000 kommit in, berättar Blankspots Brit Stakston, som är engagerad i stödföreningen.

– Tyvärr krånglade sajten samtidigt som teamet på Kickstarter gjorde sig onåbara under Thanksgiving, vilket gör att det felaktigt står att vi inte nådde vårt mål. Det är förstås inte roligt när sådant sker så här i slutskedet av en kampanj. Men alla som har bidragit har fått bekräftelser, däremot har deras bidrag ännu inte synliggjorts på sajten.

De insamlade pengarna ska gå till distribution och nyutgivning av den fängslade journalisten Dawit Isaaks bok ”Hopp: historien om Moses och Mannas kärlek & andra texter”. Under måndagskvällen kommer Stödföreningen för Dawit att mejla till alla som valt att stötta kampanjen och berätta att man nått sitt mål.

Vad tänker du om att ni lyckades samla ihop över 200 000 svenska kronor?

– Det är ju jättebra. Då kan vi se till att boken trycks och välja ett strategiskt datum när vi kan våra på plats i Bryssel och dela ut den.

Bland de större bidragsgivarna finns tidningen Expressen och intresseorganisationen Utgivarna som bidrog med 50 000 kronor vardera.

– Vi är väldigt tacksamma för alla bidragsgivare såväl stora som små.

Nästa steg blir att ta in offerter på boktrycket samt att bestämma ett lämpligt datum för resan till Bryssel, berättar Brit Stakston.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dawit IsaakBrit Stakston

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News