Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Dawit Isaak – sex år i fängelse

Publicerad: 21 september 2007, 12:07

På söndag den 23 september har den svenska journalisten Dawit Isaak tillsammans med reporter- och redaktörskollegor suttit fängslad i Eritrea i sex år. Trots protester från branschens organisationer och företag och dagliga påminnelser om övergreppen, har Dawit Isaak inte släppts.

Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Runt om i världen sitter yttrandefriheten och åsiktsfriheten trångt. Eritrea är ett av de länder som hårt begränsar det som får sägas, framför allt det som kan uppfattas som kritik av regimen.

Dawit Isaak greps 23 september 2001 och förpassades i fängelse. Han anklagades för att undergräva regimen med sin journalistik.
Mycket arbete har lagts ner på att få honom fri, bland andra av Tidningsutgivarna, Svenska Journalistförbundet och Publicistklubben.

Det har under de sex åren varit mycket svårt för Dawit Isaaks familj, anhöriga och vänner, och för svenska representationen i Eritrea att få kontakt med honom. Förhållandena i fängelset är omvittnat mycket hårda. Flera journalistkollegor till Dawit Isaak har dött under åren.

Den som vill bidra till att få Dawit Isaak fri kan använda bankgiro: 5045-0295.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev