Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Därför väljer UNT att bevaka Ladies night

Publicerad: 21 november 2013, 08:05

UNT väljer en annan strategi än Arbetarbladet. Bara för att man inte gillar något, kan man inte låta bli att bevaka det, skriver redaktören Jens Pettersson.


Arbetarbladet bojkottade Ladies night i Gävle, och nöjesredaktören Sofia Juvel förklarade varför i en lista som fick stor spridning i sociala medier.

När evenemanget nu kommer till Uppsala väljer UNT en annan strategi.

”Bara för att man som redaktör råkar ogilla något bör man väl inte stänga dörren till debatten? Tänk om nyhetsredaktören vid skrivbordet intill skulle bestämma sig för att vi inte ska skriva om Sverigedemokraterna för att hen inte gillar deras politik?

I mina ögon är det tvärtom mediernas uppgift att lyfta fram en sådan här fråga i det strålkastarljus vi har att tillgå. Vrida och vända på ämnet. Bjuda in till debatt och genom att låta åsikter nötas mot varandra hjälpa dig som läsare att bilda dig en egen uppfattning. Nog borde väl opinionsbildande vara bättre än opinionstystande om vi hoppas på att kunna bidra till ett bättre samhälle?”, skriver tidningens nöjes- och nyhetsredaktör Jens Pettersson.

Därför bojkottar Arbetarbladet Ladies night

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev