Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Därför får inte polisen Correns falskmejl

Publicerad: 10 januari 2014, 12:55

Corren fick ett mejl där polisen varnade för en ny drog. Men avsändaren var falsk. Tidningen har beslutat att inte lämna fejkmejlet till polisen med hänvisning till källskyddet.


Ämnen i artikeln:

Corren

I går gick polisen i Östergötland ut med en varning till länets nyhetsredaktioner. Det sedan ett antal falska mejl skickats med polisen som avsändare.

När ett sådant mejl nyligen kom till Corren med en varning om en ny drog kollade redaktionen uppgiften. Den visades sig inte stämma så det blev inte någon nyhet.

Polisen har bett om att få mejlet men ledningen tänker inte lämna ut det med hänvisning till meddelarskyddet. Det innebär att allt material som sänds in med syfte att publiceras omfattas av ett grundlagsfäst källskydd.

Från myndighetens sida menar man att mejlet kan vara brottsligt då det är föregivande av allmän ställning att utge sig för att vara polis om man inte är det.

Men det räcker inte. Hade det varit frågan om ett terrorbrott eller liknande hade det kommit i ett annat läge, men inte nu, säger Correns ansvarig utgivare Charlotta Friborg.

Polisen har tidigare varit på tidningen för att försöka få ut uppgifter om vem som satt in annonser där det sålts cyklar som visat sig vara stulna.

Minst fem gånger har det varit på olika personer i organisationen om det, säger Charlotta Friborg.

Ämnen i artikeln:

Corren

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev