Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Därför bantar UNT inte lika hårt

Publicerad: 25 januari 2013, 08:23

Från början var planen att skära ner med 15 tjänster. Men en lyckad upphandling gjorde att det blir färre som måste lämna UNT.


Ämnen i artikeln:

Hanna StjärneUNT

I höstas signalerade UNT:s ledning att företaget skulle skära ner med 15 tjänster, på grund av minskade annonsintäkter. Nu är förhandlingarna klara och de stannade på 13 tjänster.

Det är bland annat en lyckad upphandling som ligger bakom att det blivit färre tjänster, säger UNT:s publischer Hanna Stjärne.

Fyra journalisttjänster försvinner genom uppsägningar. Sedan kommer några vakanta tjänster inte att återbesättas. Övriga tjänster som försvinner tillhör den administrativa sidan även om de jobbat på redaktionen som till exempel vaktmästare.

Vi ska göra om en del på redaktionen, bland annat få bort en del dubbelarbete. Till exempel har vi en kommun, Knivsta, som vi bevakar från två håll. Det ska vi sluta med. Sedan handlar det om att samla ihop vissa funktioner, bland annat redigeringen.

För någon vecka sedan blev det känt att UNT köper Annonsbladet i Östhammar. En offensiv satsning som också innebär utökning med en tjänst.

Den negativa trenden för annonsförsäljningen under hösten har vänt. Nu pekar det uppåt.

Vi har redan klarat budgetmålen för januari. Vi kommer att slå försäljningsrekord den här månaden, säger Hanna Stjärne.

Har konjunkturen vänt i Uppsala?

Nej det kan man inte säga. Men våra säljare har jobbat i hög fart och haft bra genomslag. Sedan är Uppsala den kommun i landet som har högt inflyttande och lägst arbetslöshet.

15 tjänster försvinner från UNT

UNT förstärker i Östhammar

Ämnen i artikeln:

Hanna StjärneUNT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.