Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Danska läsare gillar Nyhedsavisen

Publicerad: 27 oktober 2006, 07:01

Nyhedsavisen har haft stora problem på den danska marknaden, men nu visar en läsarundersökning att de danska läsarna sätter tidningen främst.


Islandsägda gratistidningen Nyhedsavisen vacklade in som sista aktör i det danska tidningskriget, och har sedan dess haft problem, med bland annat distributionen och annonsörer som krävt pengarna tillbaka. Nu visar det sig att läsarna i alla fall gillar tidningen. En intervjuundersökning av analysföretaget Norstat visar att 40 procent av de tillfrågade tycker att Nyhedsavisen har det bästa innehållet. 29 procent tycker att JP/Politikens 24Timer är bäst. Minst populär är Berlingskes och Mecoms Dato. I förra veckans undersökning var det dött lopp mellan Nyhedsavisen och 24timer, skriver dagensmedier.no.

Läsarna tycker att Dato har bättre nyhetstäckning än 24timer, men även där är Nyhedsavisen överlägsen: 41 procent av de tillfrågade tycker att tidningen har den bästa nyhetsbevakningen.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.