Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Daniel Öhman om Tolgfors avgång

Publicerad: 29 mars 2012, 07:08

Det var oväntat. Men kanske blev trycket för hårt, säger Ekots grävande reporter Daniel Öhman om försvarsminister Sten Tolgfors avgång.


Ämnen i artikeln:

Ekot

I början av mars började Ekots reportrar Bo-Göran Bodin och Daniel Öhman publicera sina avslöjanden om långtgående svenska planer på att hjälpa Saudiarabien att bygga upp en avancerad vapenfabrik.

De första kraven på försvarsminister Sten Tolgfors avgång kom bara några dagar senare. Och i dag meddelade han att han på egen begäran lämnar uppdraget.

Det innebär egentligen inte så mycket för oss, säger Daniel Öhman.

Det finns många obesvarade frågor kvar och han var inte ensam ansvarig.

KU har inlett en process för att utreda vad som har hänt. Men några förhör kan tidigast ske i höst. Och i och med avgången är det inte säkert att Sten Tolgfors ställer upp.

Som ex-minister kan han inte tvingas dit om jag förstått det rätt, säger Daniel Öhman.

Han och kollegan på Ekot, Bo-Göran Bodin känner att de är långt ifrån färdiga med rapporteringen om FOI:s affärer med Saudiarabien.

Dels har vi ett antal uppslag som inte är riktigt färdiga att sända ännu. Dels får vi tips från nya källor dagligen. Det finns många turer kring det här kvar att redovisa. Den här granskningen kommer att leva länge.

En sammanfattning av Ekots rapportering och händelserna kring Saudiaffären hittar du här:

När visste ni att ni var något stort på spåren, Öhman?

Ämnen i artikeln:

Ekot

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.