fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Daniel Fixelius lämnar UNT

Publicerad: 14 oktober 2014, 06:24

UNT:s marknads- och försäljningschef Daniel Fixelius lämnar tidningen. Att publishern Hanna Stjärne slutar var avgörande, säger han till Medievärlden. UPPDATERAD

Ämnen i artikeln:

UNT

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


UNT har under hans två år som marknadschef behållit den lokala försäljningen på samma nivå som förra året, och fördubblat de digitala intäkterna jämfört med 2013.

Det har varit två intensiva men väldigt roliga år.

Varför slutar du?

Mina tankar på att göra något nytt startade när Hanna Stjärne berättade att hon ska byta jobb. Vi har jobbat jättetight tillsammans, drivit igenom stora förändringsprocesser, och lyckats få upp den digitala försäljningen. Jag funderade på om jag orkade ladda om inför en ny publisher, när det kom en förfrågan…

Vad är du mest stolt över att ha lyckats uppnå?

Att vi fått fart på de digitala kunskaperna och lyckats dubbla den digitala försäljningen från en hög nivå. Att vi förändrat sättet vi bearbetat marknaden på, vi har ändrat ganska mycket och infört ett workshopkoncept. Vi har också lyckats få upp UNT på agendan som ett av de medieföretag som driver utvecklingen.

Daniel Fixelius har ett förflutet inom Schibsted och utsågs år 2008 till årets bästa försäljningschef i koncernen. Han har också varit försäljningschef på hitta.se och drivit ett eget säljbolag inom RTB-handel.

När han lämnar UNT vid årsskiftet återgår han till att driva egen verksamhet

Vad är det du ska göra nu?

Det kan jag inte berätta för dig än.

Är det inom mediebranschen?

Ja.

I september blev det känt att UNT:s publisher Hanna Stjärne lämnar företaget för att bli ny vd för SVT.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev