Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Dala-Demokraten hängde ut aktivist

Publicerad: 17 januari 2011, 07:36

Dala-Demokraten publicerade namnet på den lokala artist som sagt att han tänker sabotera den pågående vargjakten. Detta trots att artisten vädjat till tidningen att låta bli.


Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

”Ni bygger upp en hotbild som kan leda till kroppsskada och mordförsök. Man går inte ut med uppgifter som kan leda till mordförsök och misshandel. Jag har en hotbild mot mig både från den nationella rörelsen och vargghatarrörelsen”, sa artisten till Dala-Demokraten i samband med att hans namn publicerades i fredagstidningen.

Enligt dagensmedia.se har mannen varit en av de mer tongivande debattörerna. På sin Facebooksida har mannen bland annat lagt upp en bild där han poserar tillsammans med några maskerade personer iförda t-shirtar med texten ”Die wolfhaters, die”. Framför dem ligger en skjuten jägare.

Dala-demokratens ansvarige utgivare Lennart Håkansson, motiverar beslutet med att opinionsbildare inte ska framträda anonymt.

”Vi kan inte ha ett opinionsbildande samhälle där folk framträder som Ku Klux Klan. Man ska tala om vem man är, för mig är det fullständigt självklart”, säger Lennart Håkansson till dagensmedia.se.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.