Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Dagspressens ekonomiska läge i KU

Publicerad: 10 juni 2013, 06:57

Den 13 juni arrangerar Konstitutionsutskottet ett öppet seminarium om dagspressens ekonomiska läge.


Ämnen i artikeln:

Dagspress

På Mynttorget 1 mellan klockan 10 och 12 kommer de ekonomiska förutsättningarna för den traditionella dagspressen att diskuteras, och hur dessa förändras på grund av teknikutvecklingen och sociala medier. Andra frågor som kommer att diskuteras är om utvecklingen av förutsättningarna ser annorlunda ut för storstadstidningar och landsortstidningar respektive första- och andratidningar? Har förutsättningarna förändrats för dagspressen att bedriva god journalistik och bra nyhetsförmedling? Och hur påverkas det redaktionella innehållet?

De som diskuterar är Jonas Nordling, Svenska Journalistförbundet, Jonas Ohlsson vid Nordicom och SOM-institutet vid Göteborgs universitet, Gunilla Persson, chefredaktör, redaktionschef och ansvarig utgivare för Östran samt Peter Wolodarski, chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Nyheter.

Konstitutionsutskottets ordförande Peter Eriksson inleder seminariet och de inbjudna deltagarna får 10 minuter var på sig att ge sin syn på läget. Därefter får utskottets ledamöter ställa frågor.

SVT Forum och riksdagens webb-tv direktsänder seminariet.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Dagspress

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev