Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Dagens Samhälle-reporter prisas

Publicerad: 26 april 2017, 06:30

Magnus Wrede, mångårig reporter på Dagens Samhälle, får ta emot Förvaltningshögskolans pris för sina reportage i vilka han skildrar komplexa skeenden och utmaningar som präglar Kommun­sverige.

Ämnen i artikeln:

Dagens Samhälle

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Förvaltningshögskolans pris för nyttiggörande av forskning i offentlig förvaltning delas ut årligen sedan 2011. 2017 års pristagare är Dagens Samhälles reporter Magnus Wrede.

”Priset är mycket överraskande, men roligt. Jag har alltid tyckt att man kan utvinna en hel del bra journalistik i samtal med forskare och utifrån forskningsrapporter. Sen behöver man ju popularisera och dra ihop lite för att det ska bli läsbart”, säger Magnus Wrede till den egna tidningen.

Juryns motivering lyder: ”Magnus Wrede är en av Sveriges mest framstående journalister med special­intresse för kommunal politik och förvaltning. I sina insiktsfulla reportage skildrar Magnus de komplexa skeenden och utmaningar som präglar Kommun­sverige. Det som särskilt utmärker Magnus journalistiska gärning är hans strävan att sprida och använda forskning kring de frågor han behandlar. Magnus upprätthåller kontakter med många kommunforskare och följer vad som händer på forskningsfronten. Där många journalister nöjer sig med att referera forskningsresultat, sätter sig Magnus in i frågorna, läser rapporterna och använder dem i sin analys av det som sker i kommuner och landsting. Detta gör honom i praktiken till vetenskapsjournalist, och många av hans texter – som bygger på egna undersökningar – har i det närmaste karaktären av forskning.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev