Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Dagens Medicin vill vara snabbast på nätet

Publicerad: 9 oktober 2006, 13:02

Dagens Medicin satsar stort på sin webbplats i oktober. Ambitionen är att bli Sveriges snabbaste nyhetstjänst för sjukvården.


Den fjärde oktober inledde Dagens Medicin sin webbsatsning.
– Målet är att vara snabba nyhetsförmedlare, men också att vara till klinisk nytta, säger projektledaren Maja Florin.
Tidningen har anställt en webbredaktör på heltid, och de cirka tio reportrarna skriver både för webben och papperstidningen. Utöver nyheter blir det expertkrönikor, krönikor från klinikgolvet, Fallet (ett ovanligt fall som beskrivs ingående), SM i EKG-tolkning för läkare, och tjänsten Svar Direkt, där läkare och sjuksköterskor kan rådfråga experter. Målsättningen är att öka annonsintäkterna, något som redan börjat ske.
– Förhoppningen är att de ganska konservativa läkemedelsföretagen ska upptäcka den här nya kanalen att annonsera i, säger Maja Florin.
Dagens Medicin satsar också på platsannonser på webben. Genom ett samarbete med Vårdfacket kompletteras läkarannonserna med sjuksköterskeannonser, och skapar Sveriges största jobbmarknad för sjuksköterskor.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.