Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Dagens Arena tidigt ute med WordPress 3.0

Publicerad: 19 maj 2010, 10:19

Dagens Arenas nya sajt är inte bara en satsning på nyheter och sociala medier. Man kommer även att helt och hållet byta publiceringssystem till Wordpress 3.0, som ännu bara finns i betaversion.


Ämnen i artikeln:

Dagens Arena

En av orsakerna till omläggningen är att man tidigare haft ett egensnickrat webbverktyg som gjort att tidningen varit beroende av en webbutvecklare. Med det nya systemet ska man vara mer oberoende eftersom det är ett system som många känner till. Men det finns fler orsaker till valet av WordPress.

Vi ville ha open source, eftersom vi är en liten organisation som inte har råd med några stora licensverktyg.

Efter en del efterforskningar stod det mellan Drupal och WordPress.

WordPress verkar ha störst utvecklingspotential, det finns större communitys som är engagerade och det utvecklas nytt hela tiden, säger Nisha Besara, chefredaktör på Dagens Arena.

Förutom att Dagens Arena hoppas på strategiska fördelar så finns det också en ideologisk tanke bakom valet av WordPress.  

Hela open source-tänket går ju lite in i våra värderingar gällande rättvisa här på arbetsplatsen. Att det blir en befintlig kanal för dialog på ett helt annat sätt. Det ett tänk som uppskattas här, säger Maria Georgieva, webbstrateg och marknadsförare på Dagens Arena.

Nu bygger de ut sin arena

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Dagens Arena

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev