Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Då avgörs Alingsås Tidnings öde

Publicerad: 26 juni 2017, 07:26

Rekonstruktionstiden för Alingsås Tidning gick ut i förra veckan. Tingsrätten har nu satt ut ett datum för ackordsförhandlingarna.


Ämnen i artikeln:

Alingsås Tidning

Den 17 juli kommer förhandlingarna att ske i Alingsås Tingsrätt.

– Som det ser ut nu tror jag att ackordsförslaget kommer att gå igenom. Sedan gäller det ju att bolaget får ordning på ekonomin. Där har det skett mycket positivt, och produkten och verksamheten fungerar bra. Läsare och annonsörer är nöjda. Det är på intäktssidan det har fungerat dåligt, bland annat har man haft ett slarvigt rabattsystem på annonser, säger rekonstruktören Johan Sölveland till Journalisten.

Bolaget som äger Alingsås Tidning samt Härryda Posten, Lerums Tidning och Partille Tidning, William Michelsen Boktryckeri, begärde sig i rekonstruktion för ett år sedan med skulder på omkring 13 miljoner kronor varav fem miljoner kronor till staten och sex miljoner kronor till Stampens tryckeribolag V-tab.

Ämnen i artikeln:

Alingsås Tidning

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.