fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Custos vill byta ut Realtids styrelse

Publicerad: 28 mars 2017, 04:12

Det skedde en rad felaktigheter vid Realtids bolagsstämma. Det menar delägaren Custos ledning och vill därför byta ut styrelsen.

Ämnen i artikeln:

Realtid

Custos anser att varken Jonas Wiven-Nilsson som vd eller den nuvarande styrelsen kan sitta kvar. Han är inte en kompetent person och klarar inte att sköta verksamheten, menar bolaget.

Enligt Custos försökte styrelsen ändra bolagsordningen och ändra aktiekapitalgränserna från minst 500 000 kronor och högst 2 miljoner kronor till lägst 818 600 kronor och högst 3 275 401 från lägst 5 miljoner kronor och högst 20 miljoner kronor till lägst 17 miljoner kronor och högst 68 miljoner kronor.

Förändringar som enligt Custos är lagstridiga och ogiltiga och skulle ha gett ”i princip obegränsade bemyndigandet för styrelsen att ge ut värdepapper”. Det skulle i sin tur leda att bolaget ”riskerat att drabbas av omfattande skada. Custis håller det för troligt att bolagets styrelseledamöter, Jonas Wiven-Nilsson och Thomas Vinell, sökt agera till förfång Bolagets övriga aktieägare.”

Besluten på bolagsstämman återkallades i fredags den 24 mars av Jonas Wiven-Nilsson själv efter att Custos den 21 mars anmält klander till till Bolagsverket.
Custos AB, som har ett tioprocentiga innehav i Realtid har även begärt en extern granskning av förvaltningen i Realtid.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev