lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Corren och NT granskar kriminella gäng

Publicerad: 17 februari 2014, 08:02

Corren och Norrköpings Tidningar inleder idag en stor gemensam granskning av den organiserade brottsligheten i Östergötland.

Ämnen i artikeln:

Norrköpings TidningarCorren

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Granskningen inleddes i dagens tidningar med bland annat namn- och bild-publicering av fyra ledande gängmedlemmar. Det finns redan nu publiceringar för de kommande 7 – 8 dagarna.

Vi märker att den organiserade brottsligheten äter sig in i allt fler delar av samhället och vi vill att folk ska få upp ögonen för det, säger Correns publisher Charlotta Friborg.

Det finns en inställning att det inte drabbar någon annan, att de bara ger sig på varandra, men det stämmer inte, de är aktiva i många branscher och samhällssfärer.

Är det granskning eller kampanjjournalistik?

Det börjar med en granskning, men syftar till att väcka allmänheten. Med gemensamma insatser, och genom att inte vara naiva, kan vi komma åt deras ekonomiska intressen. Vi ger bland annat råd till allmänheten om hur de ska bete sig för att inte bidra till den organiserade brottsligheten

Skriver ni om folk som drabbats?

Ja, vi kommer att ha sådana exempel, men också exempel på människor som vågat stå upp och visa handlingskraft. Som visar att man inte måste vika ner sig.

Artiklarna har 14 namn som byline, bland andra Charlotta Friborg och NT:s ansvarige utgivare Anders Nilsson.

Det är för att det har varit väldigt många involverade i det här jobbet, både från oss och från NT.

Har ni behövt tänka på säkerheten?

Generellt kan jag säga att i spåren av de diskussioner om hot och våld mot journalister vi hade i höstas har vi haft anledning att se över säkerheten.

Hur var det att samarbeta med NT?

Det har fungerat bra. Det här är det största samarbetet vi gjort med en annan tidning. För att få mer resurser, och för att kunna täcka in hela länet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev