Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

CNN stämmer Donald Trump

Publicerad: 14 november 2018, 06:20

CNN stämmer flera personer, däribland president Donald Trump och hans stabschef John Kelly, för behandlingen av nyhetskanalens Vita huset-reporter Jim Acosta.


Ämnen i artikeln:

Donald TrumpCNN

Det var i förra veckan under en presskonferens i Vita huset som den mångårige politikreportern Jim Acosta fick en utskällning av Donald Trump efter att presidenten provocerats av Acostas frågeställningar. Efter den hätska ordväxlingen förlorade Acosta sin pressackreditering.

Nu har CNN väckt talan mot president Donald Trump, hans stabschef John Kelly, pressekreteraren Sara Sanders, den tidigare Fox-chefen Bill Shine och Secret Service-agenten Joseph Clancy som fråntog Acosta ackrediteringen. CNN menar att behandlingen av Jim Acosta bryter mot Vita huset-reporterns och nyhetskanalens rättigheter vilka slås fast i första och femte tillägget i konstitutionen.

”Det här kunde ha hänt vem som helst. Och om det inte bestrids är risken att det leder till en farlig, avkylande effekt för de journalister som bevakar våra folkvalda politiker”, skriver CNN.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Donald TrumpCNN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News