Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Claes de Faire lämnar Resumé

Publicerad: 7 oktober 2015, 06:29

Efter elva år inom Bonnier. Nu blir Claes de Faire innovationschef och chefsrekryterare på Novare.


Ämnen i artikeln:

Claes de FaireResumé

”Jag har en föreställning om att jag vill se näringslivet och världen med andra ögon än journalistens och det har lett mig fram till den här ändringen på min karriär”, säger Claes de Faire i en interju med Resumé.

Claes de Faire tog över som chefredaktör för Resumé för fyra år sedan när Viggo Cavling lämnade uppdraget. Sedan 2014 har Claes de Faire också varit förlagsdirektör på Svenska Nyhetsbrev.

”Jag har varit i den här miljön i 11 år och under tiden får man starka band med människor. För mig som började här som ung reporter och sedan haft förmånen att få arbeta med fantastiska människor som hjälpt mig att vara chefredaktör känns det rörande.”

Claes de Faire tillträder sitt uppdrag på bemanningsföretaget Novare vid kommande årsskifte. Bonniers arbete med att rekrytera en ny person till Claes de Faires tjänst har redan satt igång. Mikael Nestius, vd för Bonnier Business Media, är huvudansvarig:

”Claes kommer att vara saknad både på Resumé och Bonnier Business Media. Under den tid som Claes varit chefredaktör och förlagschef han utvecklat Resumé från ett traditionellt magasin till ett modernt mediehus med digitalt fokus. ”

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Claes de FaireResumé

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev