Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Chefer varslas på DR i samband med nedskärningarna

Publicerad: 18 september 2018, 04:25

Flera chefer har kallats till samtal på Danmarks Radio (DR) med anledning av den planerade bantningen av public service-företaget. UPPDATERAD


Tidigare i år enades den danska regeringen och Dansk Folkeparti om ett sparpaket på public service-företaget Danmarks Radio. Under en femårsperiod ska radion dra ned på sin budget med 20 procent. Nu varslas flera chefer i samband med att sparpaketet drar igång, rapporterar SVT Kultur.

”Jag kan bekräfta att ett antal chefer har kallats till samtal på DR i dag”, säger kommunikationschefen Lasse Bastkjær Jensen till den danska tidningen Politiken.

För ett drygt år sedan stod det klart att ett sextiotal tjänster kapas när DR omorganiserar för att göra en kursändring mot det digitala. Ett halvår senare kommunicerades det stora sparpaket som innebär att företagets budget ska minskas med 20 procent under fem år.

Läs också

Ett sextiotal tjänster kapas på DR (2017-08-24)

Kraftiga besparingar väntar Danmarks Radio (2018-03-19)

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.