lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Charlotta Friborg blir tidningschef på Corren

Publicerad: 16 februari 2011, 06:57

Charlotta Friborg blir ny tidningschef på Östgöta Correspondenten i Linköping. Hon efterträder Ola Sigvardsson som i vår blir allmänhetens pressombudsman.

Ämnen i artikeln:

Corren

Jag känner mig glad och stolt. När jag fick frågan kände jag att jag verkligen ville göra det här, det gick inte att låta bli, säger Charlotta Friborg.

Som tidningschef kommer Charlotta Friborg att vara både chefredaktör och ansvarig utgivare. Hon kommer dessutom att ansvara för affärsverksamheten.

Rollen som publisher lockar, att ansvara både för intäktsbiten och för publiceringsfrågorna. Dessutom tycker jag det är roligt att Corren satsar så mycket i alla kanaler. Man är väldigt ambitiösa på nätet och tv-satsningen känns helt rätt, säger hon.

Charlotta Friborg kommer närmast från en tjänst som seniorkonsult på pr-byrån Grayling. Mellan 2007 och 2009 var hon redaktionschef för dn.se. Innan dess var hon administrativ redaktionschef och redaktionssekreterare på Dagens Nyheters ledarredaktion. Friborg har dessutom stor erfarenhet från landsortspressen. Hon har varit ledarskribent på både Vestmanlands läns tidning och Sundsvalls Tidning.

Vilka utmaningar står Corren inför?

Corren har en väldigt stark utgångspunkt och en stark förankring i läsekretsen. Därför är man väl rustad att möta utmaningarna i form av bland annat pressade upplagor.

Det här är första gången du tar rollen som ansvarig utgivare. Hur känns det?

Roligt och ansvarsfullt. Jag har ju varit involverad i många publiceringsbeslut tidigare men nu får jag hela ansvaret.

Charlotta Friborg tillträder sin tjänst på Corren 1 april. Hon kommer att inleda sitt arbete med att träffa Correns medarbetare och chefer för att lyssna och lära. Och även om hon inte kan ge några konkreta besked om vad hon vill göra med Corren så vet hon vilken sorts linje hon vill driva.

Jag tror inte på dramatiska kursändringar utan på ett ständigt pågående förändringsarbete där vi tillsammans provar, utvärderar och gör om.

Corren har 140 anställda, ägs av NTM och har en upplaga på 54 500 exemplar.

Charlotta Friborg

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev