Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Centralen Schibsteds nya servicebolag

Publicerad: 11 oktober 2010, 09:52

Nybildade servicebolaget "Centralen" tar hand om IT, ekonomi, löneadministration och fastigheter. Flera nya chefer har utsetts.


Ämnen i artikeln:

SchibstedSchibsted Sverige

Malin Bäcklund blir vd för Centralen från 1 februari, hon kommer att ingå i koncernledningen och vara strategiskt ansvarig för it-frågor.

Malin Bäcklund började på Aftonbladet 2007 som finanschef på Aftonladet Nya Medier och har de senaste åren haft rollen som COO på Aftonbladet. Hon är civilingenjör i datateknik och har sitt ursprung i IT-branschen där hon arbetat med utveckling och datorer och programvara på Saab/Ericsson Space och IBM.

”Jag drivs av en vilja att bygga nya värden i samarbete med andra människor, säger hon om sin nya utmaning. Att bygga en serviceorganisation inom Schibsted handlar om att skapa effektiva flöden som bidrar till ökat värde för personal, läsare och kunder”, säger hon i ett pressmeddelande.

Erik Norberg blir tf vd. Han är idag projektledare för Schibsted Sveriges  Samordningsprogram. Erik Norberg är civilekonom och statsvetare, tidigare  officer i  Flottan. Han började som trainee på Schibsted 2008.

Anna Cobdalhar blir it-chef. Hon har under det senaste året fungerat som tf IT-ansvarig på Aftonbladet.
Hon har jobbat inom Schibsted i drygt åtta år då hon anställdes som systemutvecklare på Aftonbladet. Hennes senaste position i koncernen är chef för redaktionell IT.

Nuvarande it-chefen Oscar Edholm väljer att lämna Schibsted när den nya organisationen införs.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

SchibstedSchibsted Sverige

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.