Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Centerpartist vill avveckla presstödet

Publicerad: 28 september 2007, 08:12

- Mitt huvudspår är att presstödet ska avvecklas, sade centerriksdagsmannen Per Åsling då han i går debatterade mediepolitik på Branschdagarna i Örebro.


Moderaten Mats Johansson, ordförande i Alliansens mediepolitiska grupp, var en av han meddebattörer. Han liksom delar av publiken överraskades av Per Åslings ståndpunkt.

Över telefon säger Per Åsling att han tidigare framfört sin inställning både internt och externt, men att han har inte diskuterat frågan i kammaren.

– Det är ingen hemlighet att jag har den här uppfattningen, men frågan har inte varit uppe bland de berörda, exempelvis i riksdagsgruppen, säger han.

Att han tog tillfället i akt under gårdagens debatt beror på att han kände sig som en fri tyckare, säger han.

Per Åsling vill omdefiniera, avveckla och nyutveckla presstödet.
– Huvudspåret är avveckling, säger han med tillägget ”men det gäller att vara pragmatisk” och funder över vad man ska använda pengarna till.

Han vill att de går till riktade insatser och åtgärder för nysvenskar, ”en grupp som måste in i det offentliga samtalet”. Det skulle kunna betyda statliga pengar för tidningar – på nät och papper – och kanaler som riktar sig till dessa grupper.

Per Åsling är suppleant i riksdagens finans- och skatteutskott.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev