Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

CBS reporter om Trump-kaoset

Publicerad: 14 mars 2016, 09:04

Sopan Deb från CBS News arresterades och misshandlades av polis: "Aldrig upplevt någonting liknande i mitt liv".


Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Våldet mot journalister vid Donald Trumps kampanjmöten fortsätter att eskalera.

Det var i fredags som CBS News reporter Sopan Deb arresterades i Chicago utanför ett av presidentkandidatens valmöten ett möte som fick ställas in på grund av våldsamheter mellan Trumps supporters och motdemonstranter.

Enligt Deb, som i går berättade om händelsen i CBS-programmet Face the Nation, tvingade en polisman ned honom på marken, dunkade hans ansikte i gatan och satte en känga på hans nacke.

Sopan Deb anklagas nu för våldsamt motstånd, trots att filmer från det urspårade mötet visar att han förhöll sig passiv.

CBS högste chef David Rhodes ger offentligt stöd åt sin reporter och understryker att Deb gång på gång uppgav att han var ackrediterad journalist. Trots detta fördes Deb bort i handklovar.

Sopan Deb har bevakat Donald Trump sedan förra sommaren som så kallad ”inbäddad” kampanjreporter.

Bara en dag innan Debs gripande gick tunga White House Correspondents’ Association (WHCA) ut med att de blir ”allt mer oroade” över den hätska antijournalistiska retorik som byggts upp under valkampanjandet.

WHCA uppmanar därför de amerikanska presidentkandidaterna att ”driva sina kampanjer på ett sätt som respekterar den robusta utfrågningsstil/de meningsutbyten (back-and-forth) mellan politiker och presskåren som är helt nödvändiga för en blomstrande demokrati.”

Medievärlden har tidigare skrivit om Trumplägrets trakasserier av kvinnliga reportrar.

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.