Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Carina Bergfeldt blir SVT:s nya USA-korrespondent

Publicerad: 14 mars 2016, 06:53

Lämnar Aftonbladet efter ett decennium.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSVT

”Aftonbladet har varit min största kärlek i tio år. Tack vare den här tidningen, och människorna som jobbar i huset, har jag fått vara med om upplevelser jag aldrig kunnat drömma om. Samtidigt, när SVT kontaktade mig, insåg jag att det var ett erbjudande som det är omöjligt att tacka nej till. Så jag får väl citera prins Daniel, känslorna är ‘all over the place’. Så mycket nytt att se fram emot, så mycket jag kommer att sakna”, säger Carina Bergfeldt i ett pressmeddelande.

I maj börjar Carina Bergfeldt sin nya tjänst på SVT. En månad senare går flyttlasset mot Washington, där hennes uppdrag som SVT:s USA-korrespondent bland annat blir att bevaka det amerikanska presidentvalet.

”Carina Bergfeldt har stor erfarenhet av att arbeta som journalist i det amerikanska samhället och har förmåga att komma nära de människor hon möter i sina reportage. Hennes personliga berättande i krönikor, filmer och böcker har fångat en stor publik och jag är glad att välkomna Carina till SVT”, säger Ingrid Thörnqvist, utrikeschef på SVT Nyheter till SVT.

Innan Carina Bergfeldt kom till Aftonbladet hade hon bland annat varit på Skaraborgs Läns Tidning och TV4 Halland. År 2012 vann Carina Bergfeldt Stora Journalistpriset i kategorin ”Årets berättare”. Hon har också skrivit boken Sju dagar kvar att leva (Norstedts, 2015) om det amerikanska dödsstraffet, samt Fotografiet (Bookmark förlag, 2015) och Fadersmord (Frank förlag, 2012).

”Carina Bergfeldt har gjort ett fantastiskt jobb som reporter och krönikör på Aftonbladet. Nu går hon vidare till ett av journalist-Sveriges mest prestigefyllda jobb. Jag är säker på att hon kommer sätta ett rejält avtryck direkt. När hon kommer hem igen får hon gärna komma tillbaka till sin familj på Aftonbladet”, säger Håkan Andreasson, redaktionschef på Aftonbladet, i en kommentar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.