Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Buzzfeed säger upp 15 procent av personalen

Publicerad: 24 januari 2019, 06:40

Runt 220 anställda på nyhets- och underhållningssajten Buzzfeed kommer sägas upp efter att intäkterna kraftigt försvagats. Det sker i kölvattnet av att flera amerikanska nyhetsmedier tillkännagivit uppsägningar.


Ämnen i artikeln:

Buzzfeed

Runt 220 av sajten Buzzfeeds 1.450 anställda kommer att få gå. Det efter att intäkterna kraftigt försvagats som en följd av att Facebook och Google tar en allt större del av annonskakan, rapporterar flera medier.

Uppsägningarna kommer ske brett över företaget, och också påverka deras nyhetsteam, skriver CNN.

I ett mejl till personalen skriver företagets vd Jonah Peretti att uppsägningarna syftar till att få bolaget på stabil mark igen och att möjliggöra investeringar och hållbar tillväxt över den kommande åren.

Under onsdagen kom uppgifter om att bolaget Verizone, som bland annat äger Huffington Post kommer skära ned sin personalstyrka med sju procent. Även publicisten Gannett, som ger ut tidningar över hela USA, har nyligen tillkännagivit uppsägningar.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Buzzfeed

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.