Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Burmesiska bloggare informerar omvärlden

Publicerad: 28 september 2007, 09:04

Unga burmesiska bloggare har förmått bryta igenom generalernas kontroll av internet och skicka bilder och videoklipp från den växande proteströrelsen och det som nu händer i landet, uppger Middle East Times.


Andra har använt Face-book och dolda meddelanden i elektroniska gratulationskort och dissidenters nätverk för att få ut information.
Regeringen har stängt internetkaféer  och blockar varje sajt som förmedlar nyheter och information inifrån landet liksom mobiltelefoner som tillhör personer inom demokratirörelsen och en del  journalister från utländska medier. Även den epost som går via webben blockeras. Men en grupp unga hängivna i Rangoon arbetar dygnet runt för att runda censuren och får ut information nästan i realtid.

Mord på japan utreds
Japan kommer att avgöra huruvida landet avbryter sitt humanitära bistånd till Burma när utredningen av mordet i går torsdag  på en japansk fotograf är avslutad.
Kenji Nagai sköts till döds i går  i Rangoon. Utsmugglade bilder visar hur han fotograferar med en småbildskamera även då han ligger på rygg på gatan och har en beväpnad soldat stående över sig.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev