Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bryter med Nöjesguiden efter kritiskt blogginlägg

Publicerad: 9 juni 2011, 05:10

Group Locomotive/F12 som driver flera nattklubbar i Stockholm har brutit med Nöjesguiden efter ett kritiskt blogginlägg av Damon Rasti.


Ämnen i artikeln:

Nöjesguiden

I Damon Rastis blogginlägg kritiserade han bland annat inställningen till ”förortsmänniskor” bland personer i ledande ställning.

Företaget kopplade in advokater vilket ledde till att Nöjesguiden avpublicerade inlägget tillfälligt för att rådgöra med jurister. Sedan återpublicerades det igen.

Idag skriver Nöjesguidens chefredakör att Group Locomotive avbrutit alla samarbeten med tidningen,

”Nöjesguiden och F12/Group Locomotives har fram till dags dato haft givande samarbeten. Mot bakgrund av denna incident har F12 dock valt att avsluta alla dessa med omedelbar verkan vilket vi självklart beklagar från Nöjesguidens sida.”, skriver Nöjesguidens chefredaktör Margret Atladottir på sin blogg.

Hon skriver också att bloggarnas åsikter och berättelser är viktiga för tidningen: ”Gällande de efterföljande debatter de aktuella inläggen fört med sig, som exempelvis krograsism som samhällsproblem, anser vi absolut att det är positivt att de förs. Jämställdhet och rättvisa, klassmässig som etnicitetsmässig är någonting vi definitivt brinner för som redaktion.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Nöjesguiden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.