Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Brunegård tar upp Dawit Isaaks öde i sitt sista WAN-tal

Publicerad: 7 juni 2017, 05:23

I dag öppningstalar Tomas Brunegård på WAN-kongressen i Durban. Bland annat kräver han där att Dawit Isaak genast ska släppas fri.


Ämnen i artikeln:

Dawit IsaakTomas Brunegård

Mellan den 7 och 9 juni har WAN-IFRA sin 69:de kongress. Den här gången i Sydafrikas tredje största stad, Durban. Det är sista gången WAN-kongressen som Tomas Brunegård är ordförande. På torsdag tar Michael Golden, vice ordförande för New York Times, över ansvaret.

I sitt invigningstal tar Tomas Brunegård bland annat upp den fängslades svenska journalisten Dawit Isaaks öde: ”Det är värt ett speciellt omnämnande att våra två senaste Golden Pen of Freedom-pristagare från denna kontinent: Eskinder Nega och Dawit Isaak båda sitter fängslade för att de verkat som journalister. Vi är fortfarande särskilt bekymrade över bristen på information om Dawit, vars försvinnande i det helvetet som är det eritreanska fängelsesystemet för 16 år sedan påminner oss om alla de enorma offer som gjorts av dem som kämpar mest för dessa friheter. Vi kommer att förnya våra samtal med regeringarna i Etiopien respektive Eritrea för att Eskinder ska bli fri, för att Dawit ska bli fri- och att det ska ske genast.”

Ämnen i artikeln:

Dawit IsaakTomas Brunegård

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.