måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bromé, Ekoinslag och Radio Sweden prisade på radiogala

Publicerad: 25 september 2008, 11:45

Lotta Bromé, nu aktuell i P4 Extra, har i en Sifo-undersökning utsetts till Årets bästa kvinnliga programledare. Vid gårdagens Radiogala blev hon prisad för detta av Radioakademin. Under Radiogalan regnade priser också över programinslag, kanaler och enskilda arbetsinsatser. (Uppdaterad)


RIX MorronZoos Gert Fylking är enligt Sifo-undersökningen Sveriges bästa programledare i radio genom tiderna.

Till bäst i klassen Årets reportage utsågs Inlåst. Dödad, en dokumentär om missförhållanden inom den psykiatriska vården i Stockholm av Ekots Daniel Velasco och Bo-Göran Bodin.

SR:s Programhittaren utsågs till Årets innovation och Gunilla Nordlund och Elisabeth Renström vid SRVästerbotten fick priset som Årets folkbildare med sitt program Släktband.

Anton Karis, Ekot och Studio Ett, fick Public service-priset för Telefonsamtal med Bagdad och Årets hederspris gick till Mats Ekman, ljudtekniker på SR.

Specialpriset gick till Radio Sweden, som i år firar 70-årsjubileum

I klassen Musik prisades Liv Ungermark och Karin Forsmark vid SR Göteborg för programmet Live session i P3 och Erik Schüldt utsågs till Årets rookie för sitt och produktionsbolaget Filts program Schüldt i P1/P2.

Äntligen Morgon i Mix Megapol utsågs till Årets morgonshow, Bandit Rock 106,3 till Årets kanalprofilering, Mix Megapol till Årets PLR-station och Think Globally, THS Radio, till Årets närradio.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev