Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Brittiska publicister: BBC bör bromsa sin onlinerapportering

Publicerad: 3 september 2015, 07:58

Mediehusens branschorganisation kräver en begränsning av BBC:s digitala rapportering för att inte kommersiella aktörer ska konkurreras ut.


Ämnen i artikeln:

BBCThe Guardian

Den brittiska branschorganisationen The News Media Association (NMA), som representerar stora aktörer från tidningsbranschen, anser att BBC:s uttalade ambition att expandera och utveckla sin digitala nyhetsrapportering är problematisk och riskerar att slå ut andra aktörer på marknaden, skriver The Guardian.

Att BBC:s expansionsplaner är nödvändiga på grund av en allmänt negativ utveckling på den brittiska mediemarknaden slogs fast i BBC:s egen rapport från januari. Men NMA menar tvärtom att en begränsning av BBC:s onlinerapportering är nödvändig för att kommersiella aktörer ska kunna växa nationellt och internationellt. Mot bakgrund av det har NMA tagit fram tio rekommendationer till Storbritanniens regering över möjliga förändringar i BBC:s mål och styrning.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BBCThe Guardian

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.