Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bråket på SVT Göteborg får ortschefen att lämna

Publicerad: 10 mars 2016, 11:24

Nyligen meddelade samhällschefen Mette Friberg att hon slutar på SVT efter 17 år. Nu står det klart att också Ylva M Andersson lämnar företaget.


Ämnen i artikeln:

SVT

Det är mycket tråkigt att Ylva M Andersson nu slutar på SVT. Hon är en modig och drivande förändringsledare som starkt bidragit till att utveckla SVT både i Göteborg och inom hela allmän-TV-verksamheten på SVT. Jag kommer att sakna Ylva i det dagliga arbetet. Hon är en kreativ och uppskattad kollega, säger Maria Groop Russel, divisionchef SVT interaktiv/Allmän-tv till SVT.

Bakgrunden till konflikten handlar om att Ylva M Andersson ville ta ifrån Mette Friberg ansvaret för SVT:s Uppdrag granskning och tillsätta en ny chef. Förslaget ledde till att Mette Friberg sjukskrev sig vilket fick flera av SVT:s medarbetare att reagera, bland annat genom att uttrycka sitt missnöje med ledningens sätt att hantera situationen i ett protestbrev.

Efter att konflikten eskalerat valde Mette Friberg i förra veckan att sluta på SVT och i dag torsdag informerades medarbetarna om att ortchefen Ylva M Andersson fattat samma beslut.

Jag har haft visioner om hur SVT Göteborg behöver utvecklas för att fortsätta säkra sin konkurrenskraft och vi är många som har arbetat hårt för det. I dagsläget känner jag att förutsättningarna för att genomföra dessa visioner har förändrats. Då väljer jag att kliva av, säger Ylva M Andersson.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.