Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bråk om DN:s ubåtsbevakning

Publicerad: 25 juni 2015, 05:59

Filters chefredaktör Mattias Göransson kritiserar DN:s ubåtsbevakning i vad DN:s säkerhetspolitiske reporter Mikael Holmström kallar ett försök till karaktärsmord på honom.


Ämnen i artikeln:

Försvaret

Mikael Holmström bemöter Mattias Göranssons artikel om DN:s utbåtsbevakning på Aftonbladet Kultur. ”Mattias Göransson anklagar mig slutligen för att ha presterat en ‘masspsykosframkallande och ovederhäftig rapportering.. Trots de stora orden kan han inte påvisa att jag (och DN) haft ett enda faktafel. Jag tänker inte sänka mig till Göranssons debattnivå utan tilltror Aftonbladets läsare förmågan att skilja på fakta och personangrepp.”

Mattias Göransson skriver i en replik att det är ”rörande att läsa Mikael Holmströms tolkning av vad jag skrivit. Av det ovanstående nämner han enbart uppmaningen till kritiskt tänkande, men han tillämpar den på sitt eget vis: har någon sett något ubåtsliknande hjälper han gärna denne på traven med fria associationer och anonyma källor som stärker misstankarna. Ifrågasätts observationen kopplas däremot det kritiska tänkandet in, och nitiskheten tycks sakna gränser.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Försvaret

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.