tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bråk om DN:s ubåtsbevakning

Publicerad: 25 juni 2015, 05:59

Filters chefredaktör Mattias Göransson kritiserar DN:s ubåtsbevakning i vad DN:s säkerhetspolitiske reporter Mikael Holmström kallar ett försök till karaktärsmord på honom.

Ämnen i artikeln:

Försvarsmakten

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Mikael Holmström bemöter Mattias Göranssons artikel om DN:s utbåtsbevakning på Aftonbladet Kultur. ”Mattias Göransson anklagar mig slutligen för att ha presterat en ‘masspsykosframkallande och ovederhäftig rapportering.. Trots de stora orden kan han inte påvisa att jag (och DN) haft ett enda faktafel. Jag tänker inte sänka mig till Göranssons debattnivå utan tilltror Aftonbladets läsare förmågan att skilja på fakta och personangrepp.”

Mattias Göransson skriver i en replik att det är ”rörande att läsa Mikael Holmströms tolkning av vad jag skrivit. Av det ovanstående nämner han enbart uppmaningen till kritiskt tänkande, men han tillämpar den på sitt eget vis: har någon sett något ubåtsliknande hjälper han gärna denne på traven med fria associationer och anonyma källor som stärker misstankarna. Ifrågasätts observationen kopplas däremot det kritiska tänkandet in, och nitiskheten tycks sakna gränser.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev