Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bowallius svarar på anklagelserna

Publicerad: 25 januari 2018, 06:57

Mittmedia vd Per Bowallius kommenterar kritiken i Journalisten mot företagets arbetsmiljö och personalpolitik.


I årets första nummer av Journalisten anklagar anhöriga och anställda på Gefle Dagblad ägaren Mittmedia för huvudskyddsombudet Sanna Wikströms död. I artikeln beklagar Per Bowallius, personalchefen Carin Andersson och GD:s chefredaktör Anna Gullberg skyddsombudets död. Men ingen av dem vill medge att Mittmedia gjort något fel.

Med anledning av publiceringen skickade Per Bowallius i går ut ett internt brev till de anställda där han kommenterar kritiken mot Mittmedias personalpolitik och arbetsmiljö. Tidningen Arbetarskydd har publicerat brevet i sin helhet.

Bowallius skriver att han inte kan uttala sig om fallet Sanna Wikström med hänvisning till att företaget aldrig uttalar sig i enskilda personalärenden. Men uppgifterna om att det skulle förekomma mobbning kommenterar han:

”Den allvarliga kritiken som handlar om mobbning kommer vi att hantera genom lokala samtal med fackliga företrädare och skyddsombud.”

Han uppmanar vidare drabbade att höra av sig direkt till honom om de inte får det stöd de önskar av chefer eller HR-avdelningen.

Läs också

Mittmedia anklagas för skyddsombudets död

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.