Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bosse Andersson till SmT-gruppen

Publicerad: 27 september 2010, 11:43

ÖP:s förra chefredaktör Bosse Andersson blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för Herenco-ägda SmT-gruppen. (Uppdaterad)


I SmT-gruppen ingår Smålands Tidningen, Vetlanda posten och Tranås Tidning med en sammanlagd upplaga på 33 400 exemplar.

Bosse Andersson har varit nyhetschef, redaktionschef och chef för Expressen.se. Han var chefredaktör och ansvarig utgivare för Östersunds-Posten 2006-2008, där han vann Årets Dagstidning. Efter det har han varit ledig och arbetat som konsult.

Har du längtat tillbaka till branschen?

Ja, visst har jag längtat tillbaka. Jag har längtat efter att jobba på en redaktion, och jag har längtat efter att jobba på en lokaltidningn igen, säger Bosse Andersson.

Vad tar du med dig från tiden på ÖP?

Att jobba tvärs över alla avdelningar: redaktion, sälj, marknad.

Hur tror du att Mittmedia och Herenco skiljer sig som ägare?

De har olika ägarformer, Mittmedia är stiftelseägt. På Herenco håller man på att modernisera företagskulturen, det pågår ett utvecklingsarbete som jag gärna vill vara en del av.

Kommer du att flytta til Småland?

Så småningom, men inte under det första året.

Jag är mycket glad åt att vi knyter en så erfaren tidningsmakare till oss. Vi är mitt uppe i ett stort förändringsarbete där Bosse med sin bakgrund och erfarenhet kommer att betyda mycket för SmT-tidningarnas utveckling , säger VD Biljana Galthe i ett pressmeddelande.

Bosse Andersson börjar 4 oktober.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev