Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bosse Andersson tar över DD

Publicerad: 16 maj 2013, 08:03

Bosse Andersson, tidigare chef på ÖP och Smålands-Tidningen, blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare på Dala-Demokraten.


Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Sedan i december har Bosse Andersson jobbat med Dala-Demokratens samordningsprojekt. Och han är huvudkandidat till uppdraget som ny redaktionschef på tidningen.

I slutet av maj ska tidningens förre ägare, Folkrörelsernas Mediastiftelse i Dalarna, ha ett möte där tidningens nya ledning ska diskuteras. Men några andra kandidater finns inte bekräftar AnnaKarin Lith, redaktionell chef inom Mittmedia som tagit över ägarskapet för DD.

Mittmedia har inga andra kandidater än Bosse Andersson. Han är en mediechef med gedigen erfarenhet, digital kompetens och ett stort hjärta. En utmärkt kombination för att leda DD i framtiden, säger AnnaKarin Lith och fortsätter:

Men jag vill poängtera att beslut inte är fattade, både Mediastiftelsen i Dalarna och MittMedias ägare ska säga sitt i frågan.

Bosse Andersson tycker att Dala-Demokraten är en spännande tidning som står inför spännande utmaningar.

Vill du ta över som redaktionschef?

Det kan jag inte kommentera. Allt jag säger om det blir fel.

För drygt ett år sedan fick Bosse Andersson sluta som redaktionschef för Smålands-Tidningen sedan Hallpressens ledning reagerat på att tidningsgruppens resultatet var långt under det planerade.

Bosse Andersson har också varit chefredaktör för Östersunds-Posten mellan 2006 2008. Tidningen hade då precis köpts av Mittmedia-koncernen.

Han har också jobbat i ett flertal år på Expressen, bland annat som nyhetschef, redaktionschef och chef för Expressen.se.

Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.