Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bonnier startar visselblåsartjänst för sexuella trakasserier

Publicerad: 1 november 2017, 09:13

Efter vittnesmålen om sexuella trakasserier i samband med #metoo startar nu Bonnier AB en visselblåsartjänst för att anställda anonymt ska kunna rapportera om missförhållanden. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Bonnier

Efter att många kvinnor berättat om sexuella trakasserier och övergrepp de utsatts för på medieföretag i samband med #metoo startar nu Bonnier AB en tjänst där anställda anonymt kan anmäla sexuella trakasserier och andra missförhållanden. Det gäller exempelvis de anställda på TV4, Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenska Dagbladet och Bonnier Tidskrifter.

”Ihop med en extern partner utökas möjligheten att, med garanterad anonymitet, varna för allvarliga missförhållanden genom en webbtjänst”, skriver Dagens Nyheter.

En advokatbyrå har anlitats för att bidra till arbetet.

Bonniers vd Tomas Franzén: ”Min bestämda ambition är att vi som ägarbolag ska bidra till arbetsplatskulturer med absolut nolltolerans mot sexuella trakasserier. Och till att de som utsätts ska känna att bolagen står på deras sida, och att det alltid är förövare, aldrig offer, som ska ha anledning att oroa sig för arbetsgivarens reaktion.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev