Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bonnier säljer Toca Boca

Publicerad: 22 april 2016, 04:54

Barnspelsbolaget byter ägare kanadensisk leksakstillverkare tar över.

Ämnen i artikeln:

Toca BocaBonnier

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det globala leksaks- och underhållningsföretaget Spin Master köper Bonniers fem år gamla barnspelsbolag Toca Boca.

Björn Jeffery och Emil Ovemar är initiativtagare till Toca Boca som i dagsläget laddats ned över 140 miljoner gånger.

Vi har haft förmånen att ha full uppbackning av Bonnier sedan dag ett, och deras värderingar inom entreprenörskap och självbestämmande har varit en förutsättning för att vi skulle växa och lyckas. Spin Master är en ledande innovatör inom leksaker och underhållning, och vi ser fram emot ett spännande samarbete med dem för att fortsätta att utveckla våra varumärken Toca Boca och Sago Mini inom nya områden för barn runtom i världen, säger Björn Jeffery, vd på Toca Boca, i ett pressmeddelande.

Ulrika Saxon, vd för Bonnier Growth Media det affärsområde som Toca Boca ingår i, kommenterar försäljningen:

Björn, Emil och övriga teamet på Toca Boca har skapat ett stort förtroende hos både barn och föräldrar genom att satsa på kvalitet, lekfullhet och könsneutralitet. Som ägare är vi stolta över att ha bidragit till en lysande start-up inom ramen för ett 200-årigt medieföretag. När Toca Boca nu är på väg att ta nästa steg är det affärsmässigt rätt för Bonnier att lämna över stafettpinnen till en ny ägare som har sin bas där Toca Boca vill växa, såväl produktmässigt och geografiskt.

Vad Spin Master fick ge för barnspelsbolaget vill ingen av parterna avslöja, men enligt Techeu kan affären ha gått loss på omkring 2 miljarder kronor.

Toca Bocas omsättning för 2014 uppgick till 82 miljoner kronor och samma år gjorde företaget en vinst på över 11 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev