Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bonnier på talangjakt

Publicerad: 15 april 2013, 11:01

Bonnier vill knyta till sig nya förmågor i den digitala sfären och öppnar upp för ett coachningsprogram där nya entreprenörer får möjlighet att utveckla sina idéer.


Ämnen i artikeln:

Bodil Ericsson Torp

Bonnier vill skapa nya möjligheter för sin egen digitala affärsutveckling och erbjuder entreprenörer coachning och lön i tre månader för att utveckla idéer. Programmet kallas Bonnier Accelerator och rullar ut i de nordiska länderna, Sankt Petersburg, Polen, Tyskland och USA. En jury väljer ut de kandidater som går vidare i programmet.

Vi har en pragmatisk inställning till detta. Hur många idéer vi väljer ut beror på hur många som kommit in och hur intressanta de är, säger Bodil Ericsson Torp, kommunikationschef på Bonnier AB.

Det är medierelaterade idéer som förmedlar information eller underhållning som är intressanta. I juryn sitter Jakob Tolleryd, grundare av Compricer, Andreas Ehn, grundare av Wrapp, Jonas Bonnier, vd för Bonnier AB, Ulrika Saxon, vd för Bonnier Growth Media, Anders Eriksson, vd för Bonnier Business Press och Bodil Ericsson Torp.

Efter programtidens slut kan man tänka sig en rad olika konstellationer där man kanske startar ett bolag, eller väljer att fortsätta att utveckla idén inom Bonnier, säger Bodil Ericsson Torp.

Bonnier Accelerator ingår i D2D, Decide to Develop, ett initiativ för digitala talanger. Hit kan man söka sig även om man inte har ett eget koncept utan är intresserad av att delta i utvecklingen av redan Bonnierägda projekt. Inom D2D finns också ett talangprogram för de som är Bonnieranställda.

Det här är ytterligare ett sätt för oss att öppna upp dialogen med digitala talanger, säger Bodil Ericsson Torp.

Deadline för ansökningar till Bonnier Accelerator är den 13 maj. De utvalda deltagarna meddelas i juni och programmet startar den 2 september.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Bodil Ericsson Torp

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev