Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bok & Bibliotek startar mediemässa

Publicerad: 10 november 2010, 08:05

Mediedagarna i Göteborg ska bli som bokmässan för mediebranschen.
Det ska bli en effektiv mötesplats med fokus på affärerna och innehållsfrågorna, säger Anna Falck, vd på Bok & Bibliotek.


Ämnen i artikeln:

Bokmässan

Datumet är satt till 8-9 mars 2012 och arbetsnamnet är ”Mediedagarna i Göteborg”.

Initiativet kom från Medieakademin, som har sitt höstseminarium idag. Bakom Medieakademin står bland andra Göteborgs-Posten, Göteborgs Universitet och Forsman & Bodenfors.

Bok & Bibliotek arrangerar mässan, och de samarbetspartners som redan är klara är TU, Filmfestivalen och Göteborgs Universitet. Programmet ska vara klart först nästa höst

Nu ska vi bjuda in fler aktörer och mässan kommer att formas beroende på vad de har för idéer och uppslag. Det är inte vi som är experter på mediefrågorna, vi är proffs på att arrangera en effektiv mötesplats, säger Anna Falck.

Hur definierar ni mediebranschen?

Vi vill inte begränsa oss för snävt. Tidningar, tv, film, musik, telekom, information, marknadsföring, reklam och pr. Men också utbildning, forskning, politik, bibliotek, arkiv, juridik, offentlig förvaltning och det finns många fler.

Blir det samma koncept som bokmässan?

Vi tänker oss just nu något liknande upplägg, där man har ett intressant program, men också vissa delar som är publika. Men det kommer inte att bli lika stort som bokmässan på en gång.

Vill ni ha enskilda medieföretag som samarbetspartners?

Absolut, vi hoppas att de enskilda medieföretagen är med på ett eller annat sätt, som utställare, att de tar dit föreläsare eller vill vara med i diskussionen på ett eller annat sätt.

Vad är din vision för Mediedagarna?

Jag ser framför mig en mötesplats med olika medieslag och gränsöverskridande frågeställningar, med stora evenemang men också riktigt små möten, styrelsemöten i medieföretag och liknande. Och då är svenska mässan en bra plats, det vet vi med erfarenhet från bokmässan.

8 mars är det internationella kvinnodagen också..

Det har du rätt i, det får vi se till att leva upp till.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Bokmässan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.