Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Bodelsson togs på sängen av vd-erbjudandet

Publicerad: 25 mars 2015, 12:12

Det var en stor överraskning när Gunilla Herlitz hörde av sig för några veckor sedan. HD-Sydsvenskans nya vd Pontus Bodelsson var inte alls beredd på uppdraget.


Ämnen i artikeln:

Lars DahménHD-Sydsvenskan

I somras slutade Pontus Bodelsson som vd för Helsingborgs Dagblad efter fyra år. I augusti tillträder han som vd för HD-Sydsvenskan. När Gunilla Herlitz i egenskap av ordförande för HD-Sydsvenskan ringde och erbjöd honom jobbet för några veckor sedan kom det som en total överraskning.

Det blir en kort omställningsperiod, säger Pontus Bodelsson som börjar på sin nygamla arbetsplats i mitten av april.

Även om delar är bekant är det mycket nytt också.

Det är många nya medarbetare och mycket som har förändrats som jag måste få koll på. Så det första jag ska ägna åt är att få en nulägesbild.

Vad är det första du ska ändra på som Lars Dahmén har gjort?

Jag får först se vad han har ändrat på.

Det handlar inte om ett förvaltningsuppdrag. Förändringstakten måste vara fortsatt hög, menar Pontus Bodelsson.

Sammanslagningen har gett oss lite extra tid. Men vi måste fortsätta ställa om verksamheten till ett nytt medielandskap vilket kräver en tvåhänthet. Vi måste fortsätta att utveckla och lägga ner omsorg på printprodukten samtidigt som vi ska följa och föra såväl läsare som annonsörer över till den digitala världen.

Papperstidningen kommer att finnas med även fortsättningsvis, menar han. Kanske inte med samma innehåll, samma utgivningsfrekvens och med samma antal läsare som nu. Men HD-Sydsvenskan kommer att fortsätta att ge ut betalda printprodukter under en överskådlig tid är Pontus Bodelssons övertygelse.

Hans företrädare Lars Dahmén går vidare inom koncernen och blir affärsområdeschef för Bonnier Magazine från och med i höst.

Är det en förändring som sker på ditt initiativ?

Det kan jag inte kommentera. Men jag har fått ett erbjudande som jag tackat ja till, säger Lars Dahmén.

Innan han kom till Sydsvenskan 2011 hade han jobbat i 24 år inom IDG-förlaget.

Känns det som att komma hem att återvända till magasinsvärlden?

Nej, det vet jag inte, det är dina ord. Men det är en bekant industri, så är det.

Att du tar över Bonnier Magazine, betyder det att den verksamheten kommer att förändras lika mycket som skett på Sydsvenskan under din ledning?

Helt ärligt, jag vet inte så mycket om vad som kommer att hända. Men rent principiellt så kommer alla aktörer, oavsett bransch, att påverkas av alla förändringar som sker nu. Digitaliseringen, globaliseringen och avregleringar påverkar alla i grunden.

Pontus Bodelsson ny vd för HD-Sydsvenskan

Ämnen i artikeln:

Lars DahménHD-Sydsvenskan

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev