Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

BLT plockar digital nyhetschef från ÖP

Publicerad: 30 april 2019, 08:13

Karolin Johansson lämnar Östersunds-Posten (ÖP) för att bli digital nyhetschef på Blekinge Läns Tidning (BLT). Hon tillträder sin tjänst på måndag.


Karolin Johansson har en bakgrund från ÖP där hon haft dagligt nyhetsansvar för 17 reportrar. Innan hon kom till ÖP arbetade hon på P4 Malmöhus, P4 Kristianstad och P4 Blekinge på Sveriges Radios trafikredaktion i Malmö. På måndag tillträder hon sin nya tjänst som digital nyhetschef på BLT.

– Det ska bli väldigt roligt. Det känns spännande med nya utmaningar och att testa en annan del av landet, säger Karolin Johansson, som också konstaterar att det var dags att lämna ÖP.

– Jag har varit på ÖP i två år. Under den tiden har det hänt en hel del, både jag och tidningen har utvecklats. När vi nyligen fick utmärkelsen Årets redaktion kände jag att jag är klar här. Och även om det förstås känns trist att lämna kollegor, ska det bli roligt att göra någonting nytt.

Vad har du för relation till Blekinge?

– Jag har tidigare jobbat i Skåne men mot Blekinge. Sedan har jag tidigare haft två systrar i Karlskrona. Men det blir första gången jag bor och arbetar i Blekinge.

Mimmi Karlsson Bernfalk, chefredaktör och ansvarig utgivare på BLT, berättar om rekryteringen.

– Karolin har rekryterats för att tillsammans med övriga medarbetare fortsätta utveckla läsaraffären och förflyttningen från ett tydligt printfokus till ett digitalt fokus. Här finns fortfarande en del att göra. Jag tycker att det är väldigt spännande att få in en redaktionell kraft som inte är färgad av print. Vår redaktion har många printspecialister, vi behöver inte en till.

Tillsammans med ytterligare en nyhetschef ska Karolin Johansson arbetsleda BLT:s reportar som finns i Blekinges fem kommuner.

– Vi har det senaste halvåret testat en ny deskorganisation där vi jobbar ”kort” och ”långt”, alltså dels i flödet och dels mer planerat. Vi har gjort detta av flera skäl. Jag ser ett ökat behov av att planera vår journalistik på ett helt annat sätt än vi historiskt sett har varit vana vid – och att coacha och ge feedback till medarbetarna på ett mer systematiskt sätt än förr. I våra tester har de två nyhetscheferna jobbat varannan vecka i flödet och varannan vecka mer planerat, men exakt hur arbetet ska fördelas framöver är något som Karolin naturligtvis ska få vara med och påverka, säger Mimmi Karlsson Bernfalk.

Tidigare har två medarbetare delat på tjänsten som webbredaktör och tjänsten som digitalchef. Nu ersätts de av Karolin Johansson.

– Tanken är att de aktuella medarbetarna i stället kommer att rotera som webbredaktörer och onlinereportrar. Det har varit ett önskemål från deras sida att göra annat när vi behövt skruva på digitalchefstjänsten, säger Mimmi Karlsson Bernfalk.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News