Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Blockets bilannonser får grönt ljus av Konkurrensverket

Publicerad: 20 juni 2017, 07:02

Konkurrensverket har länge utrett upplägget där bilhandlarna tvingades skapa konton på både Blocket och Bytbil. Nu har tjänsterna ändrat villkoren och konkurrensverket lägger därför ned utredningen.


Ämnen i artikeln:

Blocket

En bilhandlare som skulle annonsera på Blocket tvingades tidigare skapa två avgiftsbelagda konton, ett på bilhandlarsajten Bytbil som exporterade annonserna för publicering på Blocket, där bilhandlaren också tvingades skapa ett avgiftsbelagt konto. Upplägget anmäldes till konkurrensverket redan i november 2015 och har utretts sedan dess.

”Nu har Blocket och Byt Bil informerat Konkurrensverket om att de kommer att ändra sin affärsmodell för bilhandlare på så sätt att annons i Blocket blir en del i en grundprodukt, och annons i Byt Bil en tilläggstjänst”, skriver Konkurrensverket i sitt beslut.

”Med hänsyn till att företagen inför en förändrad affärsmodell gentemot företag som handlar med bilar bedömer Konkurrensverket att det inte finns skäl att prioritera fortsatt utredning. Utredningen har nu avslutats.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Blocket

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.